Begeleiding

Verkoopbegeleiding

Een huis of appartement verkopen wordt vandaag alsmaar moeilijker. Er komen geregeld nieuwe reglementeringen bij waaraan je als verkoper moet voldoen. De kopers hebben veel meer keuze. Aanbiedingen blijven gemiddeld langer te koop staan.  We evolueren van een verkopersmarkt naar een kopersmarkt.
De koper bepaalt welk goed hij wil kopen, hoeveel hij hieraan wil uitgeven. Hij heeft toch keuze genoeg en wordt op gebied van prijsstelling nog ondersteund door de banken die moeilijker krediet willen geven en de eisen hoger stellen.

Lees meer: Verkoopbegeleiding

Aankoopbegeleiding

U zoekt een woning? Maak gebruik van onze professionele aankoopbegeleiding, een onderdeel van vastgoedcoaching.

Door de huidige evolutie in de vastgoedmarkt komen we meer en meer in een kopersmarkt. Het grotere aanbod van woningen en appartementen geeft meer mogelijkheden voor de kopers. Naast particuliere verkopers worden kopers geconfronteerd met collega makelaars, projectontwikkelaars, bouwpromotoren en andere professionelen die vastgoed aanbieden.

Lees meer: Aankoopbegeleiding

Verhuurbegeleiding

Als verhuurder wordt het steeds moeilijker om de laatste wetgeving te volgen. Het is echter zeer belangrijk om dit wel te doen, want tenslotte geeft u uw kapitaal in handen van vreemden en als je niet voldoet aan de wetgeving kan dit ernstige gevolgen hebben.

De laatste wijzigingen verplichten de verhuurder om zijn huurcontract te registreren en om een plaatsbeschrijving op te maken, zowel bij het ingaan als bij het einde van het contract. Bij het aanbieden van een verhuring moeten eveneens de huurprijs en de lasten vermeld worden. Wat betreft de huurwaarborg is er ook een nieuwe regeling voorzien met een beperking van twee maanden of drie maanden met gespreide betaling. Het huurcontract moet daarnaast vergezeld zijn van de basisregels van de woninghuurwet, evenals de minimumnormen wat betreft gezondheid, veiligheid en bewoonbaarheid.

Lees meer: Verhuurbegeleiding

Huurbegeleiding

Als u een onroerend goed wilt huren moet u rekening houden met een aantal belangrijke wettelijke verplichtingen. 

Sommige verhuurders nemen het niet zo nauw met de regels en leggen u als huurder zaken op die volgens de wetgeving niet kunnen. Als u echter niet voldoende op de hoogte bent, zou u dit wel eens kunnen aanvaarden en dan is het natuurlijk niet altijd te wijzigen.
Door u de juiste informatie en raad te geven, kunnen we u begeleiden op maat.

Contactinfo

Total Project Service bvba
Obroek 14
2470 Retie

Telefoon:
+32 14 31 08 75

E-mail:
info@total-project-service.be